МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Бостанот во Кавадарци 6 и 8 денари , дињите 15 и 20 денари,праските 15 и 20 денари килограм

Денешниот пазарен барометар е специфичен за месец јули, со таа разлика што ценaта на бостанот е нешто пониска од лани кога била 10 денари.Годинава таа изнесува 6 и 8 денари.Дињите чинеа 15 и 20 денари килограм, праските 15 и 20, сливите 30 грозјето 50 денари.Кај градинарските култури:доматите се продаваа по 25 и 30, пиперките 40, компирот 20, краставиците 25 и 30 денари,бамјата 150 денари килограм.

Еве го ценовникот за 28 јули 2017-Градски зелен пазар Кавадарци:

Домати..................................25,30 ден. кгр

Пиперки................................35 и 40 ден.кгр

Краставици..................................25 и 30 ден.кгр

Компир.......................................20 ден. кгр

Кромид.......................................20 ден. кгр

Блитва.........................................20 ден.врзоп

Зел.салата...................................15 ден.парче

Магдонос.....................................10 ден. Врзоп

Морков.........................................30 ден. Кгр.

Бамја............................................150 ден.кгр

Модри патлиџани..........................10,15 ден.парче

Праски.........................................15,20 ден.кгр

Сливи...........................................30 ден.кгр

Круши..........................................30 и 40 ден.кгр

Грозје-Кардинал............................50 ден.кгр.

Лубеница......................................6,8 и 10 ден.кгр

Диња.............................................15 и 20 ден.кгр

Банана..........................................5о и 55 ден.кгр

Лимон..........................................120 ден.кгр