МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Фотографија од 1958 година

На ова фотографија авторот направил спој помеѓу старото и новото. Фотографијата е од 1958 година и на неа се гледа старата кавадаречка чаршија, старата рустична архитектура и новоградбите на улицата „Илинденска“. Тоа беше убава симбиоза од која за жал денес не остана ништо. Барем останаа овие стари фотографии да не потсетуваат на тоа време.

Од фототеката на Музеј-галерија Кавадарци