МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Организатор e ИНФО СЕГА Кавадарци како дел од регионалниот проект

Оваа година тема е „Културно учество“ .Инфо сега ја искористува можноста за прослава на Меѓународниот ден на младите преку организирање на работилница која ќе биде насочена кон истражување на учеството на младите во таков важен сегмент како што е кинематографијата. Работилницата ќе се состои од два дела:

- Онлајн панел - Кинематографија и млади: млади од 8 градови од Балканот ќе зборуваат онлајн на тема „Младите во кинематографијата, како креатори и приматели.

- Филмска вечер: По онлајн панелот следува филмската вечер, каде што ќе го гледаме филот „Деца на мирот“ во режија на Емир Капетановиќ од Босна и Херцеговина. Филмот го прикажува животот на младите родени по војната во Босна и Херцеговина.

„Филмска вечер“ е една од многубројните активности кои ИНФО СЕГА Кавадарци ги организира како дел од регионалниот проект „Балканска платформа за младинско учество и дијалог“, финансиран од Европска Унија.