Стартува манифестација посветена на грозјето и виното

Еве уште една фотографија од Тиквешкиот гроздобер во 1966 година. Сите овие снимки се дел од изложбата “Тиквешките гроздобери и карневали 1964-2016 година“, што ќе биде отворена на 8 септември 2017 година во 12 часот во Музеј-галерија Кавадарци.