Покрај неа учествуваат и ликовни уметници од Кавадарци

Денеска на Градскиот плоштад во Кавадарци во организација на Дом на култура “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци, денеска се одржува ликовен перформанс на Соња Самарџиева, со учество на нејзините колеги ликовни уметници Владимир Темков, Димитар Самарџиев,Лазар Дочинов, Ќиро Јосифов, Ива Јосифова, Симона Манчева, Ванчо Кеков и други кавадаречки уметници .Настанот е несекојдневен за Кавадарци и е во рамките на прославата на Денот на ослободувањето на Кавадарци 7 Септември.

Темата на Перформансот е жената Тиквешанка -гроздоберка