Тиквешки Точакџии организираa ревијална гроздоберска велосипедска тура Моклиште-2017

Недела, 10 Септември 2017 година Старт на Голема гроздоберска тура- 10:15 Плоштад Кавадарци - Околу Љубаш (офроад)- с.Манастирец - излез на регионален пат Росоман-Кавадарци - Дегустација на Вина во Винотеката на ВВ „Гоце Делчев“ 12:30- 13:30 , упатување кон Црквата „Св. Петка“Собир на сите велосипедисти од сите категотии и возрасти пред Црква „Св. Петка“ Кавадарци 13:30-13:45 ч- Старт 13:45 ч кон Градски плоштад (Велосипедско дефиле)- Ваташа - Моклиште - Ресторан Моклиште 14:30 .