МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Прва книга збирка на поезија на новинарот Маријана Пешиќ

Во четврток во Галеријата на Домот на културата -Кавадарци-пред јавоста ке биде претставена книгата поезија-првенец на новинарот Маријана Пешиќ.Таа од поодамнна е во пензија но неуморна е , сеуште активно пишува , снима, има јавни настапи како вокален исполнител. Инаку нејзината трајна ментална енергија овојпат ја исткајала во 72 песни за различни емотивни состојби;осаменост, љубов,триумф на животот над смртта...

„Огнот во срцето“, ке ја промовира новинарот Мирјана Мукаетова а љубителте на пишаниот збор промоцијата можат ад ја проследат во Галеријата на Домот на културата на 14 септембри од 20 часот.