Прва книга кај нас посветена на „зборувањето„ со телото

Иако не говориме со уста на јазикот на кој комуницираме ние како луге многу зборуваме со мимики и гестови, без да изговориме ниту збор.Тој говор на телото е објавен во „Првата книга за говорот на телото“ на проф.др. Зелден Абедин –Шехи која беше денеска промовирана во Домот на Културата.За книгата говореа советничката за образование во Локалната самоуправа м-р Зорица В’чкова и нејзиниот најблизок соработник помошник- менаџер на проектот Верица Пандиловска .Извадач на книгата е Европскиот Институт и менаџмент права и дипломатија .Присутните беа воодушевени од клавирската изведба на Иван Стојанов.