МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

9-та ликовна изложба на 24 кавадаречки ликовни уметници

Ова година на Изложбата на ликовни уметнници излагаат 24 ликовни творци од Кавадарци.Најголем број се млади , но има и познати,веќе етаблирани имиња.На 9-тата по ред ваква средба и годинава со свои дела настапија и гости на изложбата .

На секоја изложба се по јавува по некое ново име.Така беше и годинава и тоа е добро, затоа што се обогатува и повторно обновува со нови творци во ликовната уметност во Кавадарци-со што се одржува таа природна рамнотежа кога е во прашање уметноста во ликовните истражувања.