МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Во првиот круг кандидатот на коалицијата поредводена од ВМРО-ДПМНЕ Митко Јанчев освои 12.077 а кандидатот на Коалицијата предводена од СДСМ - Бетиане Китев 11.482

Од трката за градоначалник во Општина Кавадарци во првиот круг отпаднаа Борис Давидов како независен кандидат на група избирачи кој освои 271 глас и Верица Арсова –кандидатот на ТМРО која освои 165 гласови.Одзивот во Општина Кавадарци на 60 избирачки места изнесува 74,84 % значи гласале 24.451 лице со право на глас од вкупно запишани 32.671 граѓани.

Советот ке го сочинуваат најголем број советници на СДСМ кои процентуално ке добидат свои советници врз основа на освоените 10.538 гласови,ВМРО-ДПМНЕ освои 9.146 гласови, ГРОМ- 1.707 и група избирачи Ристо Сакалиев- 1.481 глас.

Инаку гледано во цела држава ВМРО-ДПМНЕ , ги загуби изборите за локалната власт во над 40 општини, каде се по вчерашната победа граѓаните им ја дадоа довербата на Коалицијата предводена од СДСМ.Синоќа лидерот на СДСМ прогласи победа на Лоаклните избори во Македонија .