МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Органското производсотво применливо во лозарството и овоштарството

Во Кавадарци вчера беа претставени активностите на Федерацијата за органско производство. Се работи за реализациај на проектот„Подобрување на бизнис капацитетите органските производители во преку-граничниот регион на Бугарија и Македонија “.

Ова производство е се поатрактивно,и во него се вклучуваат голем број производители. Во Македонија органското производство сепак е во зачеток, беше речено на средбата во Кавадарци која ја организираше Горан Колев-еден од најактувните произведувачи на органска храна кај нас.

Во рамките на проектот,се едуцираат граѓани –производители. Направена е интернет програма за приближување на органските производи, каде директно ке може да се изврши пристап до бараниот производ.Преставени се и новините во светот и други акруелности поврзани со органското производство воопшто