Во изјава за РТК.МК, градоначалникот Митко Јанчев нагласува дека работата на првиот човек на градот ја гледа во успешноста во менаџирањето со општината .Во Општната се сретнал со сите раководители на сектори.“Службите треба да бидат ставени во фунција на граѓаните“- вели Јанчев.