МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Свечено отворање на Спомен куќата на Народниот херој Страшо Пинџур

Овој настан се случил во село Ваташа во 1976 година. За значењето и улогата на Страшо Пинџур во македонското револуционерно движење говори Глигор Гечевски-Ивче