МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Малиот бетонско-метален мост ке биде заменетет со нов помал метален

Денеска механизцаијата на „Градба промет„ со вообичаено, но би рекле забрзано темпо, продолжи на градежните зафати на последната фаза на изградбата и регулацијата на новото корито на реката „Луда Мара„.Денеска беше рушен стариот бетонско-метално мост кој ја премостуваше „Луда Мара„.Веројатно истиот не се вклопува во новото урбанисточко решение на новиот кеј (низок е) .Инаку жителите со интерес ги следат градежние работи на кејот.Од ден над се откриваат контурите на новиот кеј од поранешната фабрика „Таска“ до мостот „Слога“.Некогашното ругло на градот, кеј- депонија, сега ке биде убаво место за прошетка.