МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Kулата во Кавадарци снимена во 1957 година

Taa претставува најстариот сочуван споменик на културата во Кавадарци, кој притоа е и заштитен со закон на Република Македонија. И покрај тоа што досега имаше бројни иницијативи за негова конзервација, тоа не е ништо повеќе направено.Таа е поставен на забот на времето.