Ова е прва изложба на карикатури ова година во Кавадарци.A во Музеј галеријата каде e отворена изложбата скоро 20 години редовно гостуваше Светската галерија на Карикатури„Остен“.Се поретки се и ваквиот тип на изложби во Македонија.Ова претставување го приредува Мирослав Георгијевски-Миро, кој спаѓа во 100-те најдобри карикатуристи .За неговото богато творештво зборуваше директорот на Музеј Галеријата Петре Камчевски.