-Корисна вежба ,како треба да се интервенира кога ке се случи повреда од петарди

Општинскиот совет за превенција од малолетничко престапништво на град Кавадарци денеска напладне на Градскиот плоштад во Кавадарци организира показна вежба ,, Симулација на повреди настанати од употреба на петардите,,. Беа присутни ученици од сите основни училишта.