МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Еден час блокирање на раскрсницата кај Мостот

Денеска во Кавадарци во траење од еден час беше блокирана раскрсницата на улиците „7 Септември„, Цано Поп Ристов„,„Браќа Џунови и „ Блажо Алексов„ .Целта на протестот, кој го организираше ОК на ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци, е да се изрази револт на ова партија и симпатизерите и нејзините членови за начинот на приведувањетои на Полицијата на пратениците Жаклина Пешевска и Крсто Муковски.

На присутните им се обрати Зоран Јованчев- ВД Претседател на ОК ана ВМРО-ДПМНЕ , кој го изрази незадоволствоти на ова партија од притварањето на 36 македонски патриоти.