МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Свечена музика по повод Св. Архангел Михаил

Свечена музика се практикувала во Кавадарци кога се прославивал „Св.Архангел Михаил“ кој бил и Денот на касапите (месарите) во Кавадарци.Кадарот е направен 1942 година.Ова фотографијата е направена во чаршијата пред куќата на Ефтим Апостолов Џамбазот и дуќаните на Мукаетовци.