МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Споредба со лани е невозможна. Минатата година ова време биле регистрирани 2.691 лица болни од грип во Кавадарци и Росоман

Новите податоци, од утринава говорат за многу посмирена состојба со карактеруистичното заболување во зима-грипот.Ова сезонско заболување низ пријавени бројки во амбуланитите е со минимални параметри,само 36 регистирани случаи. Ова денеска ни го соопшти д-р спец.Епидемиолог Ристе Јовановски, кои направи споредба со лани истиот период, Во неговата евиденција, ланските цифри биле драстично различни од годинашниве : Дури 2.691 случај пријавени во јавните установи и матичните лекари што е значително поиналва ситуација од годинава.

Во евидентираните ова година доминираат болни на возраст од 15 до 64 години.

Да потсетиме минаттаа година ва време темпереатурите преку ден и ноќните биле изратито ниски и се спуштале до-18 степени, а годинава тие се главнио позитивни,ретко паѓаат под нулата.