Последна средба на фудбалски наторевар на легендата на кавадаречкиот фудбал Вуко Каров

Управата на ФК “Тиквеш“: К.Шопов, А. Грков, Љ.Шкартов, И.Јосифов и Чулев на последниот проштален натпревар на Вуко Каров, еден од најдобрите фудбалери во историјата на кавадаречкиот фудбал во 1963 година. Покрај Тиквеш, Вуко настапувал и за ФК “Вардар“ од Скопје за кого има одиграно 30- сетина натпревари, а му има дадено и два гола на Владимир Беара, едниот во Скопје против “Црвена Ѕвезда“, а вториот во Сплит кога Беара брани за “Хајдук“. Вуко има настапувано и за студентската репрезентација на Југославија.