МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Денеска во Кавадарци градоначалникот Митко Јанчев разговараше со Унгарскиот амбасадор Д-р Ласло Иштван Дукс , и советникот за еконски прашања на Унгарската амбасада во Македонија

На средбата унгарскиот амбасадор во Македодија , Јанчев разговарал за меѓусебната соработка на двете земји, особено за економскиот развој. Двете држави имаат потреба од соработка во делот на економија .Македонија а конкретно Општина Кавадарци има потенцијали за добри деловми односи особено во винарскиот бизнис.На средбата во кабинетит на Митко Јанчев денеска се разговрарало и за потребата на Кавадарци од пречистителната станица. Унгарија прашањето со прочистување на водите го има решено на најдобар начин. Затоа ке е искористи нивното искуство и ке се направи физибилити студија за примена на работата на вакви објекти и кај нас.