МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Teaтарот во Кавадарци 1931 година

Кавадарци бил град во кој татарот имал посетители како и денес. Посетителите имале можност 1931 година да ја следат театарската претстава “Поп Ќира и Поп Спира“, која била изведена во кафеаната “Стар Балкан“.