Во Кавадарци денеска дуваше силен ветар.Колкава била брзината говорат двата фотоса .Oткорнатите дрвја на фотосот се наоѓаат кај зградите „Силекс„ во непосредна близина на маркетот Дијана.Штети од ветерот веројатно имало и на други делови на градот.Ни јавуваат за повеке десетици откорнати дрвја,паднат лимен и покрив од лесонит.Засега не бележиме повреди на граѓани.Има оштетувања на паркирани автомобили.

881.jpg