МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Продолжува интензивната комунална изградба во Кавадарци.

Градежната механизација на фирмата „Градба промет“ ги изведува земјените работи од подготовката за асвалтирање на дел од улицата „Домовица“. Во должина од 100 метри се врши формирање на коловозната лента, која се надоврзува на постојниот асвалт. Улицата е со широчина од 5,5 метри, по што ќе следи поставување на рабници, како и тампонирање. На крајот ќе изврши асвалтирање. Општината за овој проект има наменето 897.500 денари, средства обезбедени од буџетот - Програма за комунална изградба.

31913989_2147229952167721_6000669478357041152_n.jpg

31939765_2147229948834388_3042774545833394176_n_1.jpg