МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Денеска се навршија 27 години од загинувањето на војникот Петре Тодоровски од Кавадарци

Тој својот млад живот го загуби животот како војник, додека беше на стража 1991 година во Љубљана, на почетокот од распаѓањето на поранешна Југославија.

По тој повод пред неговото спомен обележје во Алејата на загинатите кавадарчани од војната во деведесетите години од минатиот век, цвеќе положија најблиските од семејството, како и делегации од Локалната самоуправа , Совет на Општина Кавадарци и Здружението на борци од НОБ.