На годинашнава Таблијада , во склоп на „Тиквешкиот гроздобер“ се пријавија над 40 натпреварувачи од Кавадарци и градови од Тиквешијата, како и гости од Штип.Интересот е подеднакво присутен кај постарите но и помладите напреварувачи.Организаторот доделува три вредни парични награди