МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Oва се првите вработени во АК “Тиквеш“ во 1949 година

Oва е време кога комбинатот беше во фаза на изградба а ги користеа подрумите на приватните винарии кои беа национализирани како на Александар Велков, Кујумџиеви, Даневи, Сапунџиеви и др.На фотографијата во подрумот на Александар Велков: Диме Шемов, Перо Белевски, Блажо Ридов, Никола Прстенков и други.