МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

1962 година се одржа работна акција за уредување на спомен обележјето на местото на стрелањето на 12 Ваташки деца во Милкиште.

Се работи за републичка младинска работна акција за уредување на Спомен паркот на 12 ваташки младинци во летото 1962 година.Само една година пред тоа беше откриен споменикот, дело на Јордан и Искра Грабул.

Петре Камчевски-кустос историчар