МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Учениците од средните училишта од Македонија во сабота на 17 септември во Кавадарци ке го одржат натпреварот по прва помош.Според престедателот на Општинската организација на Црвен крст на Кавадарци,Димитар Каракулев се очекува да учествуваат околу 30 екипи од повеке градови на земјата.

Свеченото отварање е закажано во Спортската сала Јасмин во 10 часот а натпреварите ке се одвиваат во Градскиот парк во времето од 10.30 до 17 часот.Заинтерсираните граѓани можат да погледаат на лице место како правилно се укажува прва помош од страна на победниците на Општинските натпревари во градовите во Македонија.