МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Малку познато дека познатиот пеач на македонски народни песни Никола Бадев бил и фудбалер. Ова е една од ретките фотографии снимени четириететите години од минатиот век. На неа е тимот на ФК “Југославија“ со Љупчо Бакев, Чудо Мазев, Тодор Јуруков, Киро Спанџов, Перо Белевски, Наќо Чулев, Лазо Јосифов и други. За клубот настапува и Никола Бадев koј e петти по ред од лево.