Oд стариот албум со фотографии на семејството на Никола Бадев денеска објавуваме фотос од есента 1938 година.Се работи за прослава на верски празник, на поголема група граѓани со храна и специјалитетот „шеќерна волна„.Никола Бадев е меѓу членовите на оркестарот.