Таа настапи на интернационаланиот детски фестивал на детска песна„Чаробна фрула“ во Загреб

Кавадарчанката Талиа со песната „Балерина“ на текст на Тијана Димова музика на Даниела Паланкова Маџункова и аранжман на Васко Ристов , промовирана на Фестивалот на детски песни „Ластарчиња 2018“ го освои второто место во нејзината категорија , во Загреб на 4-от Интернационален Фестивал детски фестивал „Чаробна Фрула„ , кој има натпреврувачки карактер. како единствен претставник од Република Македонија.

Браво за малата Талиа. Инаку таа е член на тандемот Танини со кое ке сними авторска песна во соработка со Детскиот фестивал „СИ-ДО„.

Инаку Талиа Василова е талентирана , има само 7 години, и музички е образована членка на кубот за танци “Линеа„ и свири пијано.Со нејзиниот брат Никола кој свири на кларинет кој е добитник е повеке меѓународни први места.Досега заедно настапиле на повеке места и на телевизиски медиуми.