МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Во Кавадарци во средината на минатиот век имаше неколкумина леблебиџии, кој освен леблебија правеа и семки од тиква и сончоглед, леблебишеќер и кикиритки. Најпознати беа: Милан Нацев-Главе, Живко Пеливанов, Перо Арсов, Митре и Перо Нацеви, Филип Пендев и др. На фотографијата од 1972 г. Митре Нацев и син му Милан на својата тезга на Градскиот пазар пред продавницата на “Ангропромет“. П.К.