МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Денеска новогодишни приредби беа oрганизирани во две училишта:„Тошо В.Пепето“ и „Страшо Пинџур„ и специјалната паралелка во ова училиште за деца со хендикеп.На средбите присуствуваа наставници и ученици и од родителите на учениците.Дедо мраз и Градоначалникот Митко Јанчев на децата лично им подари пакетчиња .Со нив беше и Баба мразица.

Ова недела градоначалникот Јанчев, како што дознаваме,ќе ги посети и новогодишни пакетчиња ќе бидат поделени и за сите децата од училиштата во Општината , насекаде каде се школуваат или воспитно образуваат деца.

Инаку приредбата кои ги следевме денеска беа посветени главно на доаѓањето на Нова Година и се што таа им носи на децата.

Средбите со децата беа можност во една празнична атмосфера за нив на прагот на новата годината , да надвладее позитивна мисла и желба за поубави моменти наредната година.

20181225_111840.jpg

48423117_357075268414714_3014137550739603456_n.jpg

49257821_1236235536525939_5210189350347735040_n.jpg