МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денеска е пристапено кон рушење на склонопадната куќа во се село Ваташа која е лоцирана пред Спомен куќата на народниот херој„Страшо Пинџур“.Овој простор повеќе од 50 години го отежнува сообраќајот особено движењето на пешаците.Со рушењето на ова стара куќа се отвара видикот за куќата на истакнатиот ваташки револуцонер Димката Ангелов Габерот, која се наоѓала зад куќата која денеска е рушена.