МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Прослава на 5 годишнината од формирањето на 2- Македонска бригада на Градскиот плоштад-Кавадарци

„Не знам поради што повеќе ја сакам оваа фотографија, дали поради настанот, а тоа е одбележување на 5 години од формирањето на Втората македонска ударна бригада, настан кој е масовно посетен или пак поради старата архитектура на кавадаречката чаршија на која се гледаат дел од источната, дел од северната и дел од западната страна на чаршијата. Фотографијата е од албумот на Цвета и Трајко Чулеви, а е датирана од 20 декември 1948 година.„

П.Камчевски