МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Во пресрет на завршната конференција на која ќе бидат презентирани резултатите, постигнати со активностите од проектот „Преку спорт до подобар соживот“ се одржа натпревар во атлетика. Целта на проектот е инклузија на лица со физичка попреченост во општествениот живот, преку заеднички спортски и рекреативни активности.

На натпреварот во атлетика кој се оддржа на 09.мај 2019 година учестуваа 8 лица со физичка попреченост и 8 лица без попреченост кои се натпреваруваа во три фрлачки дисциплини.

Наградени беа: Сашо Мошев, во дисциплина – фрлање ѓуле, Дарко Недев , во дисциплината фрлање диск, Мартин Димовски во дисциплината фрлање на копје.

Проектот го спроведува Сојузот за спорт и рекреација на инвалиди Кавадарци во соработка со Прогресс плус и Инфо Сега. Проектот е дел од Регионалната програма за Ликална демократија на Западен Балкан (ReLOaD) финансирана од Европската Унија (ЕУ) а ја спроведува Програмата за развој на Обединетите Нации (УНДП).

59857489_287949415441807_517424038818086912_n.jpg

60335270_873487966318154_6379887431004454912_n.jpg59904108_294795548138432_3722723432782102528_n.jpg