Во една изјава за медиумите градоначалникот Митко Јанчев рече дека целиот негов мандат ке ги посвети „ За чисто и убаво Кавадарци“ со сите еколошки епитети, ке се залага за убаво среден град,многу зеленило , цвеќе и дрвја,зелени булевари,максимална хигиена не само во центарот туку и на периферијата, влезните делови на Кавадарци.Нашиот градоначалник нагласи дека ке настојува да придонесе за чист воздух, нашите деца во градинките и ученици во училиштата да дишат чист воздух во училниците...Фасадите во центариот ке бидат подновени и чисти... И уште многу работи поврзани со чистотата, хигиената, кои не сега не се споменти а за нив пишуваме секој ден.Сега ти е мерак да прошеташ низ градот...

Кавадарци Еко град...

Тој, нашиот сограѓанин-градоначалникот Јанчев, тоа и го прави,секој ден,посветено.

Во таа негова идеја и замисла тој наоѓа невозможни и оригинални , ефтини решенија.

Последен пример. Синоќа со помош на ТППЕ Кавадарци се чистеше фасадата на зградата на Домот на културата и Библиотека „Феткин“, нечепната од надвор 50-60 тина години.

Браво градоначалниче.