За една година количеството смет и отпадоци собрани во слична акција акцијата е речиси 70 насто помалку отколку лани.Дали ја подобруваме општествена еколошка свест ? !...

Во организација на ЕКО ЖИВОТ а под покровителство на ИНФО Цeнтар -Скопје денеска на брегот Езерцето „Доне Попов“ на Висорамнината Витачево се одржа еколошка акција во рамките на Светскиот ден за заштита на животната средина. Учесници беа ученици од СОЗУЦ„Ѓорче Петров„ и други преставници на институции и Здруженија кои се залагаат за здрава животна околина.

20190605_103652.jpg

20190605_103633.jpg