-Денеска во работна посета на Кавадарци беа Министерот за транспорт и врски Горан Сугаревски и директорот на државни патишта Зоран Китанов.Со градоначалникот Митко Јанчев и министерот Сигаревски беше и директорот на Компанијата „Градба Промет„ Никола Наумов.По заедничките вложувања на Владата и Општината во изградбата на вториот километар од „Западен Булевар„ најавена е целосна рехабилитација и проширување на целата делница до Росоман, проширување на влезот кон градот од Глишиќ до Кавадарци и Марена - Глишиќ.Најавени се и други важни инвестициони капитални вложувања во патната и сообраќајната инстраструктрура во Општината.

-Градоначалникот Митко Јанчев најави најголемите вложувања во ова сфера досега.

-Гасификација станува реалност, и Кавадарци е спремно за што побрза примена на употребата гасот кај потрошувачите.

20190607_104100.jpg