Д-р Бошко Илиев и година ,како и лани со уште еден маратонец пливач, а годинава со уште двајца (Методија Атанасов и Блаже Стојанов-Били ) пливаа во чест на загинувањето на Димката Ангелов- Габерот, на месноста Клинска леса, на Тиквешкото езеро, каде се наоѓа спомен плочата.Тие не потсетија на овој трагичен настан од НОВ, но иницираа поголема ангажираност за чествување на името и делото на Габерот со прогласување на овој пливачки маратон за традиционален.

62306766_484646738743506_2672527740485238784_n.jpg

62188323_680433889036532_3057019629504299008_n.jpg62256866_2372957263030378_7933872238682439680_n.jpg