МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Комуналната изградба се одвива со силен интензитет. Општината работи на реализација на проектот на тротоарот на улицата „7 Септември“.

Се реконструира потегот од „Музеј-Галерија Кавадарци“ до салата „Партизан“.Според проектот, на овој дел се врши поплочување на тротоар од павер елементи на површина од 900м2, а на делот до коловозот постојниот тротоар се пренамени во паркинг со корисна површина од 1.000 квадратни метри, каде ќе се изведе асфалтиран паркинг со нивото на улицата.Со овој зафат општината ќе санира еден од најкористените тротоари во градот кој води од центарот кон градскиот парк.Целта е да се уреди овој простор и да биде многу побезбеден како за пешаците, така и за одвивање на сообраќајот.

64323812_2438805629676817_8260150497453801472_n.jpg