МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Извидничкиот одред од Белгија втора година по ред ја избира општина Кавадарци за дестинација каде ќе престојуват .

Со завршување на училиша година извидничките одреди бират дестинација каде ќе патуват со мисија која се состои од следните компоненти:

1 Запознавање на нова земја

2 Остварување општокорисна работа во местото каде престојуват.

3 Промовирање на извидништвото .

Извидниците од Белгија ќе престојуваат 9 дена во општина Кавадарци од кои 4 дена во Кавадарци.Согласно слоганот на општина Кавадарци „За убаво и чисто Кавадарци“ извидниците ќе земат активно учество со активности на општина Кавадарци и ЈП Комуналец во делот на општокорисна работа на територијата на град Кавадарци.

Останатиот дел од нивниот престој во Општина Кавадарци извидниците заедно со извидничкиот одред „СОКОЛИ“ од Кавадарци ќе имат едукативен дел за најмалите деца во излетничкото место Михајлово и во исто време ќе го запознат тој дел на општината преку прошетки.

Имајќи во предвид дека општина Кавадрци е избрана по втор пат како дестинација за посета од страна на извиднички одред можеме слободно да кажеме дека политиките и динамиката на работа која е воспоставена од страна на Градоначалникот е препозната и на интернационално ниво и е во согласнос со политиките на работа на европско ниво.

66428703_579083612497678_8976927393230880768_n.jpg

65852362_946868322372035_3419028906622058496_n.jpg

65834778_460998698011536_4397588079179726848_n.jpg

65606591_386997228603721_82412360756625408_n.jpg65596423_642804186199309_7693860562714755072_n.jpg65551316_206339283583858_8941407472527081472_n.jpg