На колонијата беа израбнотени околу 100-тина уметники слики од 45 ликовни уметници од :Турција, Бугарија, Србија, Иран, Албанија, Грција, Италија, Русија, Украина, Германија, Косово, Словенија и Македонија.

Синоќа во Хотел “Уни Палас 2“ – беше затворена Меѓународната ликовна колонија “Кавадарци/Михајлово 2019“. Содржински затворањето на колонијата донесе изложба на 100-тина ликовните дела реализирани на колонијата и промоција на книгата `Боите на небото и земјата“ од М-р Владимир Темков.

На затватварањето на изложбата говореа : Јулијана Туриманџова -вд директор на Домот на Културата „Иван Мазов Климе„ и претседателот на Советот на Општина Кавадарци Ристро Сакалиев.

Истовремено синоќа беше промовирана новата книга на М-р Владимир Темков „Боите на небото и земјата“.Оваа книга -ретко издание од ваков вид , ја промовира Д-р ,проф. Кирил Темков.

3333333333333333333333333333.jpg

11111111111111111111111111234321.jpg

69042682_2102298673209346_8815774598172770304_n.jpg

69650858_2547735005250047_8221945736858697728_n.jpg

70066944_2421092818134515_5896170282640474112_n.jpg

69139972_2365886813627852_8107343098729725952_n.jpg