Во текот на вчерашниот ден во посета на општина Росоман беше делегација од унгарската амбасада предводена од Амбасадорот на Унгарија Ласло Дукс . На средбата беше разговарано на повеќе теми, на средбата двете страни изразија интерес за развивање на економска, културна и други видови на соработка меѓу стопански субјекти од Унгарија и нашата општина.