Рециталот беше изведен од во Библиотеката ФЕТКИН од учениците, а го подготви професорот Влатко Тасев од СОЗШУ „Ѓорче Петров” Кавадарциа .Директорката на Библитеката Весна Гркова и колективот секогаш имаат слух и обезбедуваат услови за одржување на манифестаии од ваков тип со цел да се негува пишаниот збор, особено кога се во прашање националностите , како ромската заедница во Кавадарци.

73504780_456629211647842_9079026711546298368_n.jpg75380323_721231475063500_8014315648991625216_n.jpg