На прес конференција претседателот на ОК на ВМРО ДПМНЕ Зоран Јованчев го критикуваше работењето на ова влада.Тој истовремено го најави присуството на лидерот на паријата Христијан Мицковски утре во Кавадарци на средба со граѓаните.