МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Денеска пред спомен куќата во Ваташа каде го поминал своето детство, се потсетивме на животот и херојската смрт на Страшо Пинџур - еден од најголемите синови на Македонија кои го дадоа својот живот за слободата на генерациите по него.Беа положени цвеќиња на неговата биста, а за животниот пат и неговата смрт говора Натка Китева-кустос историчар во Музеј Галеријата и ученичка од ООУ„Страшо Пинџур„ од Кавадарци.