МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Агенцијата за млади и спорт и општина Кавадарци продолжуваат со гардежните работи на „Градскиот стадион“. Ангажираната оператива деновиве работи на нивелирање на земјената подлога како подготовка за поставување систем за дренирање, потоа линија за полевање и нова трева.Според проектот најпрвин целосно беше отстранета старатa трева, а подлогата под неа се подготви за следните делови од процесот за реконструкција на теренот.Градкиот фудбалски стадион освен промената на сегашната подлога со нова трева, ќе добие и современо осветлување за одигрување на ноќни натпревари.Сегашната трева на теренот, беше поставена летото 1968 година пред стартот на првенството вотогашната југословенска Втората сојузна фубалска лига- група исток, каде Тиквеш за прв пат се натпреваруваше во сезоната 1968/1969 година.

83254284_2635806499976728_9075397094813990912_n

83491265_2635806556643389_116672138055778304_n